Ma, illetve holnap van a nemzetközi Buy nothing / ne vásárolj semmit! nap, mely egy békés tiltakozás, illetve figyelem felhívás az egyre inkább elhatalmasodó túlfogyasztásra. A mozgalmat 1992-ben hívta életre a kanadai Ted Dave reklámszakember.  Azóta egyre több ország csatlakozik például hong-kong.

A korcsmacska teljes mellszéllességel az ügymellé áll és erre buzdítja olvasóit is. (Bár jómagam vettem egy brióst reggelire, póni meg egy croissant meg egy kávét, jaj nem vagyunk trú antiglobik)

update: Nyuli Juli is meg a Norbinál reggelizett...pénzért.

ubdate 2:

Megtudtam, hogy létezik olyan, hogy Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) és, hogy épp a fenti esemény kapcsán akcióba lendültek, a mai napon 13-14 óra között Görög Zita segédletével leragasztják a pénztárcákat a Vörösmarty téren. Üdvözöljük őket! (via hírszerző)

 

A fogyasztás nem egyenlő a boldogsággal!
 


A bejegyzés trackback címe:

https://korcsmacska.blog.hu/api/trackback/id/tr772474440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása