Slumdog Millionaire(2008)

Egészestés Legyen Ön Is Milliomos Indiából.

Végzet, szerelem, kegyetlenség. 3 idősík, tökéletes, életszerű ábrázolás, Danny Boyle (Trainspotting, A part...) rendezésében. Az elmúlt éjjel a film a 66. Golden Globe-on az est abszlolút győzteseként szerepelt. Elnyerte a legjobb drámai film-, a legjobb rendezés-, a legjobb forgatókönyv- és a legjobb filmzenéért járó díjakat. Ajánlom mindenkinek, aki látott már filmet.

(A soundtrack is megér egy klikket.)


A bejegyzés trackback címe:

https://korcsmacska.blog.hu/api/trackback/id/tr68871655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nonstandard 2009.01.12. 14:55:59

Danny Boyle, Danny Boyle, Danny Boyle... Blöffölt, de bejött neki. Csinált valamit amiről biztosan mindenki elhitte, hogy remek lesz. Elhatárolódom a konkretizálástól. Jó volt, de nem remek. Danny Boyle már rég megérdemelt volna régen mindent, de nem ezért az alkotásáért. Remek színek, képek, vágások, kameramozgás, sőt... de nem maradandó. Elővett egy olyan kultúrát, közeget és életutat amihez közünk nincs, összegyúrta a megfoghatatlannal és kinyomott magából valamit amit ő maga jobban élvezett, mint amennyire én a filmet. Fűszeres indiai ízek, de a sok Curry most majdnem becsapta a gyomrom és elhittem, hogy finom...

Paul Bateman 2009.01.12. 18:01:51

Ezt azért nem állítanám. D. B. egy nagyszerű indiai mesét készített és belerakott mindent ami csak egy jó filmben lehet. Színorgia a köbön és rendezői zsenialitás. A zenékről nem is beszélve amik megdobták, sarkosították a filmet. A stáblista alatt futó táncos szett egyértelművé tette számomra a készítők igazi szándékát. Energikus, néhol közhelyes, de egyáltalán nem hétköznapi. (A "remek" szónak van számtalan szinonimája is, nem muszáj mindig ugyanazt írni.)
süti beállítások módosítása